Hramul:

Oamenii consideră că respectînd tradiția sărbătorii, sfîntul biserici îi va proteja de rele.

Pe timpuri, hramul satului se sărbătorea trei zile, fapt care a generat expresia „Trei zile stai la hram cu oiștea căruței spre fața casei și alte trei cu oiștea spre poartă”. În prezent, tradiția sărbătoririi hramului s-a redus la o singură zi.

În zilele premergătoare hramului gospodinele „primenesc” casa, văruiesc, fac curățenie, își pregătesc rezerve de produse alimentare pentru ospățul specific localității, ce va urma în ziua de hram. De hram se merge la Sfînta liturghie, după care se împart pomeni oamenilor mai nevoiași

În aceste zile, flăcăii organizează hora satului sau jocul, arvonind lăutari vestiți. La horă vin toți locuitorii satului, aici se întîlnesc, comunică, se invită în ospeție etc.

Hramul ca fenomen de cultură se înscrie în tradiția ospitalității în spațiul nostru cultural. În baza documentelor vremii această sărbătoare a fost remarcată ca o trăsătură constantă a moldovenilor pe parcursul ultimilor veacuri. Hramul a devenit un model cultural de viață pentru toți locuitorii țării noastre.

Festivalul familiei:

Este sărbătorit de ziua internațională a familiei pe 15 mai.

Festivalul sânzienelor

Sărbătorită de sărbătoarea sânzienelor pe 19 iunie.

Născut din vechile tradiții Geto-dacice, Festivalul sânzienelor, sărbătorit la început de vara este cel mai așteptat de săteni și oaspeții localității. Un festival împletit cu tradiții gastronomice, hora, tradițională, trântă, rug de noapte, concurs de frumusețe și desigur plimbări cu trăsura. De la mic la mare distracțiile în aer liber sunt pe gustul tuturor.

Șezători în aer liber: